Skip to main content

25 oktober 2021

Zwollenaren Jakko Slot (FrontRow Sportmarketing & Events) en Edgar van Perlo (Ons Project) is het gelukt om de NK Padel voor de komende drie jaar naar Zwolle te halen. Padel is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. De Zwollenaren spelen met deze ontwikkeling dan ook bewust in op de populariteit en verdere groei van de sport voor de komende jaren. De eerste editie wordt van 5 t/m 12 december 2021 georganiseerd in de IJsselhallen.

Oprichter en woordvoerder namens FrontRow Sportmarketing & Events, Jakko Slot, is bijzonder blij en trots dat het door de goede samenwerking met de KNLTB gelukt is om de NK Padel naar Zwolle te halen: “De opmars van Padel in Nederland is indrukwekkend. Het zorgt voor nieuwe energie in het sportlandschap. Als één van de snelst groeiende sporten van Nederland past Padel dan ook in het innovatieve karakter van Zwolle. Het is dan ook prachtig dat juist deze sport kiest voor Zwolle als uitvalsbasis van de NK. We zijn dan ook blij dat het ons gelukt is om de NK Padel naar Zwolle te halen.”

Slot en Van Perlo zijn oud-collega’s van het voormalig FC Zwolle en hebben de handen ineen geslagen om meer (top) sportevenementen naar Zwolle te halen. “De sport infrastructuur in Zwolle is op vele gebieden van absoluut topsport niveau. Daarnaast heeft Zwolle een prachtig aanbod voor de breedte sport en SportService Zwolle als sterk uitvoerend sportbedrijf in de stad en zelfs regio. Wij geloven in de inspirerende kracht van topsport. Topsport weet mensen te raken, zet jong en oud in beweging en heeft een positieve invloed op het imago van de stad.” aldus Edgar van Perlo van Ons Project. De NK Padel is het eerste meerdaagse topsportevenement dat door toedoen van Slot en van Perlo naar Zwolle wordt gehaald en er moeten er meerdere volgen.

Bram Meijer en Uriel Maarsen, de winnaars van 2020.

De Nederlandse Padeltop strijdt van 5 t/m 12 december bij Peakz Padel in de IJsselhallen in Zwolle om het Nationale Kampioenschap Padel 2021. Tijdens het toernooi wordt er gespeeld in de categorieën Heren, Dames, Senioren en Jeugd. Oud-collega van Slot en van Perlo, Diederik Meijntjes is als clubmanager van Peakz Padel Zwolle verantwoordelijk voor de locatie in de IJsselhallen. Slot: “Bijna twee jaar geleden voerden we de eerste oriënterende gesprekken met de KNLTB. Op dat moment was Diederik nog niet verbonden aan Peakz Padel en zat hij aan onze kant van de tafel. Inmiddels is Diederik als clubmanager verbonden aan Peakz Padel en dit versterkte onze kandidatuur natuurlijk alleen maar. De manier waarop Diederik Peakz Padel in de IJsselhallen heeft neergezet is wederom een voorbeeld van de sterke sport infrastructuur in Zwolle.”

Diederik Meijntjes: “Ik ben erg trots dat we als Peakz Padel als zo snel in Zwolle, samen met Zwollenaren en de KNLTB, het NK Padel mogen faciliteren als locatie. Vanaf onze start in de IJsselhallen merken we  het enorme enthousiasme bij spelers en de bezoekers. Mijn ambitie is Zwolle in alles dè Padel hoofdstad van Nederland te maken. Deze ambitie kun je alleen waarmaken door samen te werken en dat doen we dankzij de samenwerking met Frontrow, Ons Project, SportService en de KNLTB.”

Albert-Jan Smid: “Als KNLTB hebben we de missie om meer mensen meer te laten padellen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken willen we onze evenementen gespreid in het land organiseren. De mooie locatie van Peakz Padel IJsselhallen en de actieve padelcommunity in Zwolle hebben ons naar het oosten van Nederland getrokken.”

De komende jaren moet het evenement gaan groeien met de intentie om naast de locatie in de IJsselhallen de finalerondes in een echte topsport ambiance in het Theater van de Sport bij Landstede te gaan spelen. Van Perlo: “De energie en dynamiek die vrij komt bij het spelen van Padel zal kenmerkend zijn voor de NK Padel in Zwolle. Topsport en entertainment gaan op de NK Padel de komende jaren dan ook hand in hand. De energie en dynamiek van het spel geldt voor ons dan ook als inspiratie voor het entertainment op de tribunes en in het vip dorp. Een echt Centre Court in het Theater van de Sport is dan ook een absolute meerwaarde voor het event de komende jaren.”

Van links naar rechts op de foto: Diederik Meijntjes (Peakz Padel), Edgar van Perlo (Ons Project), Jakko Slot (FrontRow Spormarketing & Events) en Albert-Jan Smid (KNLTB).

Naast de NK Padel worden er de komende weken diverse side-events georganiseerd. De evenementen zullen deze editie vooral gericht zijn op scholen en senioren. Sport Service Zwolle, Thorbecke scholengemeenschap en Peakz Padel zijn daarin het de partners om jong en oud, middels uitdagende clinics en side-events, kennis te laten maken met de snelst groeiende sport van Nederland.

FrontRow Sportmarketing & Events

Jakko Slot
Organisator NK Padel Zwolle
038-2022175 
info@frontrowservices.nl

Ons Project

Edgar van Perlo
Organisator NK Padel Zwolle
evanperlo@onspro.nl

Ons Project

Van Ittersumstraat 98
8012 TM Zwolle
T. 06-29591041
E. info@onspro.nl

LinkedIn linkedin.com/in/edgarvanperlo

Kvk 75797674
Bank IBAN NL65KNAB0259612251