Skip to main content

28 december 2021

Ons Project werkte in 2021 weer samen aan uiteenlopende projecten: van idee-ontwikkeling tot uitvoering en alles wat daar tussenin zit. Dat klinkt breed en we krijgen dan ook regelmatig de vraag: wat dóen jullie nu eigenlijk precies? Om daar een beter beeld van te geven én omdat het leuk is om even terug te blikken, een overzicht van Onze Projecten in 2021.

Sport een duurzaamheid waren de rode draden in Onze Projecten dit jaar. Ons Project haalde het NK Padel naar Zwolle en haalt ook andere grote sportevenementen naar de stad. Ze werkten aan het zo duurzaam mogelijk neerzetten van het nieuwe stadion van Cambuur én ze hebben ervoor gezorgd dat technologie ingezet wordt om kinderen te helpen bij motorische ontwikkeling. Aan de hand van de vraag: ‘wat heeft Ons Project het afgelopen jaar in gang gezet?’ blikt eigenaar Edgar van Perlo terug. Hij licht ook vast een tipje van de sluier op van de plannen voor 2022. Lees je mee?

Het NK Padel komt naar Zwolle

We zijn trots dat we samen met Jakko Slot van Frontrow Services het NK Padel naar Zwolle hebben gehaald. Dit toernooi past bij de grootte en de status van Zwolle. De stad heeft een goed klimaat voor de breedtesport: we hebben goede voorzieningen en een groot netwerk. Dit toernooi is ook leuk voor bewoners én het is een mooie kans om de stad een extra impuls te geven.

Met de Koninklijke Nederlandse Tennisbond (KNLTB) is een overeenkomst gesloten om voor drie jaar om het NK Padel in Zwolle te organiseren. De tennisbond werd enthousiast van het idee om een combinatie te maken van een topsportevenement en side-events voor verschillende doelgroepen: jeugd, ouderen en het bedrijfsleven.

Het NK is vanwege corona verplaatst naar 5 – 13 maart 2022. Dat is tegelijk met het NK Tafeltennis in Zwolle. Natuurlijk zoeken wij weer de verbinding op: we zijn aan het kijken of het mogelijk is om samen te werken aan de side-events voor bewoners. Én in 2022 worden er vijf nieuwe indoor padelbanen aangelegd bij Peakz Padel. Het business event kon dit jaar wel doorgaan: het Van Mossel Kia Zwolle Open. Met veel plezier, enthousiasme en fanatisme is er op de padelbanen van Peakz Padel gestreden. De winnaars krijgen in 2022 een clinic van viervoudig Nederlands kampioen padel Bram Meijer.

Het concept waarbij topsport en breedtesport elkaar versterken en kunnen vinden, is iets waar Jakko en ik erg in geloven. Omdat we allebei bij PEC Zwolle hebben gewerkt, weten we wat topsport kan betekenen voor de breedtesport: ik richting de maatschappelijke kant en Jakko richting de commerciële kant.

Slot en Van Perlo zijn oud-collega’s van het voormalig FC Zwolle en hebben de handen ineen geslagen om meer (top) sportevenementen naar Zwolle te halen. “De sport infrastructuur in Zwolle is op vele gebieden van absoluut topsport niveau. Daarnaast heeft Zwolle een prachtig aanbod voor de breedte sport en SportService Zwolle als sterk uitvoerend sportbedrijf in de stad en zelfs regio. Wij geloven in de inspirerende kracht van topsport. Topsport weet mensen te raken, zet jong en oud in beweging en heeft een positieve invloed op het imago van de stad.” aldus Edgar van Perlo van Ons Project. De NK Padel is het eerste meerdaagse topsportevenement dat door toedoen van Slot en van Perlo naar Zwolle wordt gehaald en er moeten er meerdere volgen.

Bram Meijer en Uriel Maarsen, de winnaars van 2020.

Meer topsportevenementen naar Zwolle

Ons Project heeft dit jaar ook samen met Jacco en Frontrow Services de basis gelegd voor plannen om meer topsportevenementen naar Zwolle te halen. Zo hebben we gesproken met NeVoBo, de Nederlandse Volleybal Bond. Tijdens het WK volleybal voor dames in 2022 in het aangrenzende Gelderland, willen we in Zwolle ook een aantal grote volleybalevenementen organiseren, zoals toernooien voor bewoners. We willen samen met Sportservice Zwolle en Regio Zwolle Volleybal zoveel mogelijk Zwollenaren betrekken én de volleybalsport promoten.

Artist impression van de blik op het veld van het toekomstige Cambuur stadion.

Nieuw leven in plannen voor bouw Stadion Cambuur

Na een lastige periode is er nieuw leven gekomen in de plannen voor de bouw van het nieuwe stadion van Cambuur in Leeuwarden. Van Wijnen is dit jaar aangehaakt als nieuwe projectontwikkelaar. Ons Project heeft samen met de supporters, de architect, de club en de projectontwikkelaar een bijdrage geleverd aan het nieuwe ontwerp. Met dit ontwerp is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van het nieuwe stadion.

Op dit moment maken we met architectenbureau Vakwerk Noord een voorlopig ontwerp voor de inrichting van de binnenruimtes van Cambuur. We zijn in gesprek met toekomstige gebruikers en stakeholders: van arbitrage tot supporters en de fysiotherapeut, zodat het voor iedereen een geschikte plek wordt.

Duurzaamheid als maatschappelijke rol

Cambuur wil de maatschappelijke rol van de club te vergroten. Er gebeurt al veel op maatschappelijk gebied in de elfsteden-regio en dat biedt kansen. De club wil hier een voortrekkersrol in nemen en daarom zijn we bezig met duurzaamheid van het nieuwe station aan de hand van vijf thema’s: water, energie, voeding, circulariteit en vitaliteit. Ons Project heeft de vereniging Circuliair Friesland als partner gevonden om te helpen bij de stappen van de club om te verduurzamen. De CIRCO-methode wordt ingezet voor een circulaire bedrijfsvoering. Daarmee is SC Cambuur de eerste eredivisieclub van Nederland die met deze methode haar duurzame ambities concreet maakt.

We onderzoeken ook of we de stadionstoelen circulair kunnen maken, bijvoorbeeld van gerecycled kunststof. Daarnaast zijn we in gesprek met Fion, een vleesleverancier met een plant-based afdeling in Leeuwarden genaamd ME-AT. Een proeverij bij ME-AT met de hospitality manager, de kok en de supporterscoördinator van de club was een goede manier om te verkennen op welke manier we in de toekomst kunnen samenwerken. Op het gebied van vitaliteit zijn we onder andere in gesprek met Topsport Noord. Samen met deze organisatie willen we de faciliteiten en ondersteuning voor topsport in Leeuwarden verbeteren. Wellicht kan het nieuwe stadion hun thuisbasis worden.

Lumen Art voor motorische ontwikkeling van kinderen

Na een zoektocht van een aantal jaar heeft Ons Project mooie partners gevonden om een droom waar te gaan maken. Samen met Lumen Art, kinderergotherapie praktijk Monique Mollink en remedial teacher Esther Mollemagaan we onderzoeken hoe technologie de motorische ontwikkeling van kinderen kan stimuleren. Volgend jaar lanceren we de eerste demo met een parcours met tastbare en technische materialen om de basis bewegingsvormen te stimuleren.

Samenvattend, ik heb het afgelopen jaar veel energie gekregen van het samenwerken met mensen die ook zin hadden om gezamenlijke doelen te behalen. Volgend jaar gaan we de plannen verder uitbouwen, concreter maken en evenementen draaien, zoals het NK Padel en volleybalevenementen. En hopelijk volgen er nog meer leuke samenwerkingen. Alvast een heel sportief en duurzaam 2022 gewenst!

Ons Project

Van Ittersumstraat 98
8012 TM Zwolle
T. 06-29591041
E. info@onspro.nl

LinkedIn linkedin.com/in/edgarvanperlo

Kvk 75797674
Bank IBAN NL65KNAB0259612251